ZLATO.cz: Vyberte si to nejlepší spoření právě pro vás

Otázka, jak spořit a kam nejlépe investovat, nabývá na významu.
Zadavatel: GIT.cz | 16.11.2016 | Finance, ekonomika
ZLATO.cz - zlatá mince a slitky
Autor fotografie:

Praha (Pressweb) - Díky nízkým úrokovým sazbám je mnoho domácností zatíženo hypotékou a lidé mají strach, jak ji budou splácet v případě, že třeba přijdou o práci, nebo nebudou schopni vydělávat z důvodu nemoci či péče o osobu blízkou. Populace stárne a péče o staré a nemohoucí rodiče se stává často nevyhnutelnou. Jak tedy spořit a kam nejlépe investovat, abyste si vytvořili dostatečnou finanční rezervu na horší časy?

Pokaždé, když zvažujete, jak spořit a kam investovat, je nutné, abyste si v prvé řadě ujasnili, jaký je časový horizont, ve kterém budete naspořené či investované peníze potřebovat. A zároveň zvážili tři hlavní kritéria nezbytná pro rozhodnutí, jak spořit. Jaký výnos od spoření a investice očekáváte, jaké jste ochotni nést riziko a jakou požadujete likviditu. Dle toho pak zvolíte, které je pro vás to nejlepší spoření a nejlepší investice.

Řada lidí ztrácí důvěru v banky a myslí si, že nejlepší spoření je ukládat peníze pěkně doma pod polštářem. Asi tušíte, že vzhledem k možným rizikům (krádeže apod.) to nebude ten nejlepší způsob, jak spořit. Necháte-li peníze ležet na běžném účtu, nízký úrok vám sotva pokryje poplatky a inflaci. V krátkodobém horizontu se jeví příznivě spořicí účty. Termínované vklady je úrokem moc nepředčí a k penězům navíc nemůžete hned.  Stavební spoření už není sice tak výhodné jako dříve, nicméně patří stále k oblíbeným konzervativním způsobům, jak spořit ve střednědobém horizontu. V dlouhodobém horizontu pak lze volit akcie či investování do nemovitostí. Avšak pozor na výši rizika nebo nižší likviditu (dům neprodáte ze dne na den). Část úspor můžete použít na investování do zlata, to si drží svou hodnotu dlouhodobě. A od věci není ani penzijní připojištění (vzhledem ke stárnutí populace).

Možností, jak spořit a jak investovat, je spousta. Zvažte všechna kritéria a vyberte to nejlepší spoření a nejlepší investici právě pro vás.

Témata: zlato, investiční zlato, investice do zlata, investování do zlata, spoření ve zlatě, spoření do zlata, jak nejlépe investovat, kam nejlépe investovat | Region: ČR

Global Internet Technology s.r.o. - GIT.cz
Žirovnická 1/2389